1. Следвай мечтите си

Ще живееш много по-добър живот, ако просто следваш мечтите си и това, което обичаш. Хората, които прекарват времето си, работейки това, което обичат, са обикновено тези, които се радват на живота най-много. Те са, също така, тези, които дръзват да поемат риск и да преследват мечтите си.

2. Прави добро

Ако не правиш някаква промяна в живота на другите чрез бизнеса си, то тогава от него няма особен смисъл. Компаниите имат отговорност да променят света, служителите си, клиентите си – всички.

3. Вярвай в идеите си

Вярата в себе си и в собствения ти бизнес може да направи цялата разлика между успеха и провала. Ако не се гордееш с идеята си и не вярваш в нея, защо тогава другите да го правят?

Избрано от блога: Защо провалът е полезен за успеха?

4. Забавлявай се

Това е едно от най-важните и най-подценявани неща, важна съставка на всяка успешна компания. Ако не се забавляваш, вероятно е време да пробваш нещо друго.

5. Не се отказвай

Във всяко предизвикателство, с което съм се сблъсквал – дали стартиране на нов бизнес, или обиколка на света с балон, или пък презокеанско състезание с лодки, винаги е имало възможност да се откажа и това би било най-лесното решение. Ако никога не се отказваш и опитваш отново и отново, ще бъдеш изумен какво можеш да постигнеш.

6. Не спирай да се предизвикваш

Ако не записваш идеите си, може да изчезнат до следващата сутрин. Прави си списъци, за да продължаваш да преследваш конкретните си цели и ще останеш удивен от предизвикателствата, с които се справяш.

7. Научи се да делегираш

Изкуството да делегираш е едно от ключовите умения на всеки предприемач. Ако можеш да намериш хора, на които да възлагаш задачи в области, в които ти не си толкова добър, това ще ти освободи много време за нещата, в които си наистина добър. Също така ще ти даде допълнително време за семейството и приятелите, което пък е най-важното нещо.

Още от блога: 5 емоции, които успешните предприемачи не познават

8. Обгрижвай екипа си

Ако хората, които работят за теб се забавляват, те ще могат да вършат работата си по-лесно и продуктивно. Постарай се да се обградиш с хора, които обичат това, което правят и ги насърчавай.

9. Излез навън и действай

Вместо да седиш пред телевизора или компютъра, изключи ги и излез навън в реалния свят. Има толкова много изключителни хора, с които можеш да се срещнеш, приключения, в които да се впуснеш, че просто няма време за губене.

10. Когато хората говорят лоши неща за теб, просто ги опровергавай

Някои хора ще реагират негативно на успеха ти и дори биха се опитали да дърпат надолу. Най-доброто нещо, което може да се направи, е не просто да бъдат игнорирани, но също и да им покажеш колко грешат, като не спираш да действаш.

Какви са твоите съвети за успех?

Източник: virgin.com