гр. София, ул. Христо Белчев № 2, ет. 5, офис 18 0877 90 17 30

office@profirms.bg

26 ноември 2013

Коментари:

0
 ноември 26, 2013
 0
Категория: Любопитно

Правни бизнес услуги от Profirms.bgНови малки фирми ще могат да теглят заеми до 50 хил. евро с фиксирана лихва от 6% и срок за връщане 5 години от Българската банка за развитие. Това предлага новият продукт на банката, наречен „Стартиращ бизнес“, който беше представен днес. съобщи БТА.

Продуктът е за микро- и малките фирми, които искат да реализират нови проекти и идеи. Всяка фирма, желаеща да получи заем, ще трябва да осигури 10% собствено участие.

Кредити по програмата ще се дават както за инвестиции, така и за оборотни средства. Максималният размер на заемите е до 100 000 евро, а срокът за погасяване – до 5 години при фиксирана лихва 6% за целия период. За оборотни средства ще се дават до 50 000 лева с фиксирана лихва 7% и срок за връщане две години.

Вече е сключен и първият договор по новата програма с международната транспортна фирма „РС Международни превози“. Парите са за покупка на нови влекачи и хладилни ремаркета за транспорт на стоки между Великобритания и други държави от Западна Европа.

Материалът е на dnevnik.bg, а повече можете да прочетете тук.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

English